VestsjællandsCentret har et mål om at være CO2-neutrale. 

Det betyder, at VSCS på nuværende tidspunkt har implementeret tiltag, som har rettet fokus mod dette mål. 

Solceller

VestsjællandsCentret fik de første solceller i år 2014 og har siden da etableret over 800 solcellepaneler, som genererer strøm til Centret. På en solskinsdag skinner Solen med en lyseffekt på 1000 Watt pr. m2. Det er altså rigtig meget energi, og vel at mærke energi af den vedvarende slags. De mest hyppigt brugte måder, hvorpå vi mennesker udnytter denne energi, er ved brug af solceller eller solvarmeanlæg. Solceller omdanner Solens energi til elektrisk energi, hvorimod solvarmeanlæg omdanner Solens energi til termisk energi, altså varme. Fordelene ved solenergi er, at man udnytter vedvarende energi. Det er rimelig driftsikkert, støjfrit og forurener ikke.

Genbrug 

Genanvendelse og genbrug er en af de tiltag, som VestsjællandsCentret har særligt forkus på. VSCS har over 20 sorteringsfraktioner og dette betyder, at alt affald bliver sorteret lige fra hårdplast, papir, pap, blødplast til bøjler, glas, metal, lysstofrør og meget mere og hele 70% af VestsjællandsCentrets affald bliver genanvendt. 

Svanemærket 

VestsjællandsCentrets rentgørringsteam benytter udelukkende rentgøringsprodukter som er certifiseret med Svanemærket.

Svanemærket er det officielle miljømærke i hele Norden. Det vil sige, at det har myndighedernes opbakning. Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. VestsjællandsCentret benytter produkter med Svanemærket for at støtte op om målet om at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Derfor ser miljømærkerne på hele produktets rejse og de miljøproblemer der opstår undervejs - til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer.

Biogas 

VestsjællandsCentret er en del af Refood Mærket - Stop madspild og støt genanvendelse, som gør en indsats mod madspild og for genanvendelse. Refood Mærket er udviklet i samarbejde med Stop Spild Af Mad, Agro Business Park, Landbrug og Fødevarer og Unilever Food Solutions. 

Det betyder, at VestsjællandsCentrets madaffald, stegefedt og fritureolie genanvendes til vedvarende energi, klimavenlig varme, organisk gødning samt 2.-generationsbiodiesel.